Handelsbetingelser Elplus.gl

Generelle oplysninger

Juridisk navn : Amstrup Staub Holding A/S // Daglig tale Elplus Grønland
GER NR: 12533950
Issortarfimmut 9
Postbox 244
3900 Nuuk
Grønland
Elplus@elplus.gl
+299 365000

 

Handelsbetingelserne gælder for alle ordre og leverancer fra Elplus leveret i Grønland

Ordrebekræftelse Når du har købt en vare, modtager du straks en kvittering pr. e-mail. Ordrebekræftelsen fremsendes straks vi har behandlet din ordre og indeholder blandt andet et ordrenummer, kundens navn og adresse, betalingsmåde, leveringsadresse, en oversigt over de bestilte varer.
Udskriv ordrebekræftelsen umiddelbart efter modtagelsen, idet denne kan være relevant i forbindelse med ombytning, fortrydelse eller reklamation.

 

Priser
Priser er dagspriser i danske kroner (DKK), og de er altid inklusiv skibsfragt til Nuuk, Grønland

Fakturaer
Faktura fremsendes når varen står klar til levering

Levering & Montering
Køber du hårde hvidevarer hos Elplus, kan vi levere og installere i dit hjem indenfor normal åbningstid. Levering og montering ydes vederlagsfrit i postnumrene 3900 Nuuk og 3905 Nuussuaq/Qingorput, Hvis du bestiller dine hvidevarer over internettet, vil montøren kontakte dig for at aftale nærmere mht. tidspunkt.

Køber du møbler og lamper leveres disse u-samlet og monteres ikke medmindre andet er aftalt på forhånd.

Er du bosiddende uden for postnumrene 3900 Nuuk og 3905 Nuussuaq, at varer leveres som udgangspunkt med Royal arctic line.

v/køb over 9.999 DKK er der fri fragt til nærmeste havn
v/køb under 9.999 DKK er der en meromkostning på 399 DKK på levering til nærmeste havn. 
hvis ikke andet er aftalt på forhånd, Elplus sørger for at varen er forsikret under transporten.

Bosiddende udenfor postnumrene 3900 Nuuk & 3905 Nuussuaq/Qingorput 
Anbefales det at benytte en autoriseret elektriker til montering af hårde hvidevarer og lamper, da du på den måde er dækket ind ved evt. fejlmontering 

Det er en forudsætning, at der er klargjort til at montere produktet samt evt. slanger, da montøren som udgangspunkt ikke skærer i inventar eller borer huller for at få plads.

Krav inden montering 
Der skal være fysisk plads til at montere og installere dit produkt. Det betyder, at der skal være klargjort til at montere. Montøren udfører ikke Tømrearbejde i nogen form, for at få plads.

Vi rydder pænt op efter os og hjælper dig gerne af med din gamle hvidevare for et mindre beløb.

Særligt vedrørende transportskade 
Ved levering underskrives der for modtagelse og for at varen er modtaget uden synlige skader. Er emballagen ikke intakt, skal dette noteres på fragtbrevet og du skal som kunde undersøge om selve varen er skadet. Så vidt muligt skal der tages billeder af varen. Det er vigtigt at billederne er tydelige. Skaden skal gerne være fotograferet tæt på og fra afstand, så det er muligt at vurdere hvor produktet er skadet. Derudover vil vi gerne have et billede af den label som er klistret på varens emballage. Billeder af emballagens stand er ligeledes en god ide. Billeddokumentationen skal sendes til Elplus@elplus.gl

 

Hvis du skal have vaske- eller opvaskemaskiner installeret skal du være opmærksom på følgende: Der skal være en lettilgængelig tilslutningshane, der kan åbnes og lukkes, med en udvendig gevindstørrelse på 1/2" eller 3/4 (19 eller 24mm). Desuden skal der være plads til at montere tilløbsslange.

OBS: Alle opvaskemaskiner er excl. topplade da de skabt er til underbygning, altså montering i øvrige skabselementer.

Leveringstid
Ved bestilling af varer som lagerføres kan dette under normale omstændigheder leveres indenfor 1-2 arbejdsdage eller efter nærmere aftale i Nuuk, ved øvrige byer kan der forekomme længere leveringstid. Skaffevarer kan forventes en leveringstid på mellem 26-59 dage.

Fortrydelsesret
Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare, eller får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis. 

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved Elplus@elplus.gleller ved at benytte standardfortrydelsesformularen.  I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.                                                                                                                                                                      

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Varer, der returneres, bør ledsages af enten ordrebekræftelse, faktura eller lignende dokumentation i original eller kopi. 

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder for: hårde hvidevarer eks. Vaskemaskiner, tørretumblere, køle- og fryse elementer komfurer osv. som skal indleveres på nærmeste havn.

Udgifterne for returnering forventes højst at beløbe sig til ca. kr.: 950,00 m3 + evt. gebyr.

 

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

 1. Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. 

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

 

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:
Elplus Grønland
Issortarfimmut 9

Postbox 244
3900 Nuuk
Grønland

Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt på ovenstående adresse. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

 

Reklamation
Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb. Når du handler hos os som forbruger,har du 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

 

Varen sendes til:

Elplus Grønland
Issortarfimmut 9

Postbox 244
3900 Nuuk
Grønland

Når du returnerer varen, bedes du beskrive problemet så detaljeret som muligt. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

RETURNERING 
Returnering af varer, som er behæftet med fejl eller mangler, herunder i forbindelse med reparationer eller omlevering, sker for Elplus´s regning. I forbindelse med returneringen skal kunden oplyse Elplus om, hvori fejlen eller manglen består.

REPARATION OG OMLEVERING
Såfremt varen viser sig at være behæftet med fejl eller mangler, påtager Elplus sig at udbedre sådanne fejl og mangler indenfor rimelig tid. Hvis det viser sig ikke at være muligt - eller det ikke af Elplus skønnes hensigtsmæssigt – at reparere varen, påtager Elplus sig i stedet at levere en ny fejlfri vare efter modtagelsen af den defekte vare. Hvis hverken reparation eller omlevering er mulig, refunderer Elplus i stedet købesummen. Kunden kan ligeledes henvende sig i Elplus og kan ved fremvisning af ordrebekræftelse, faktura eller lignende dokumentation få varen repareret eller ombyttet.

 

Betaling og Sikkerhed

Du kan betale med følgende betalingskort:

  • Dankort
  • VISA/Dankort
  • VISA
  • Dansk Eurocard/Mastercard

Beløbet trækkes først på kundens konto, når varen er afsendt. Det debiterede beløb vil fremgå af kundens konto.

Kunden kan også efter aftale, vælge bankoverførsel til vores konto i Grønlandsbanken Reg. 6471 Konto 1699447 – Ved betaling via bankoverførsel er kunden ikke beskyttet af indsigelsesordningen.

Her mærkes indbetaling med kunde nr. og faktura nr. 

Elplus krypterer alle kundens kortoplysninger med SSL-protokollen (Secure Sockets Layer), således at kundens oplysninger beskyttes mod uvedkommende interesser under transaktionen med NETS. Det bemærkes, at Elplus anvendelse af SSL-protokollen opfylder alle sikkerhedskrav, som stilles af NETS.

Når der afgives ordre via Elplus reserveres betalingen, og trækkes fra kunden, når ordren afsendes fysisk fra lager.

Oplysninger om kunden

Elplus behandling af persondata sker under iagttagelse af persondataloven.

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:
Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse. Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig. Og bruges kun til intern brug og vidergives ikke til tredjemand, men kan bruges til oplagring af cookies informationer til brug af Google Re-marketing. 

Personoplysningerne registreres hos elplus.gl og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. 

Som registreret hos Amstrup Staub Holding (Elplus Grønland), har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: (Elplus@elplus.gl).

 

Garanti

Der ydes 2 års Garanti på alle varer købt i ELplus. Enkelte produkter kan have længerer garantiforhold. Dette vil fremgå af varen. Ved at læse nedenstående gode råd igennem, forøger du produktets levetid.

Gode råd omkring køb af forbruger elektronik

TILLYKKE med dit nye elektroniske produkt. Vi håber, du bliver glad for din nyerhvervelse, og at varen lever op til dine forventninger.

Skulle der opstå problemer med varen, hjælper vi dig gerne - men vær venligst opmærksom på følgende:

Husk at gemme papirerne:

Gem din kvittering, den skal du bruge, hvis der opstår fejl på produktet. Er kvitteringen bortkommet, kan en kontoudskrift eller en dankortkvittering i nogle tilfælde være bevis for dit køb.

Husk at elektronik er følsom:

  • Selv de bedste varer holder ikke til alt. Læs brugsanvisningen så du ved, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du bruger og vedligeholder produktet. Mister du brugsanvisningen, kan du ofte finde den på producentens hjemmeside.
  • Elektroniske apparater er meget følsomme over for påvirkning af fugt, ekstrem varme, slag og stød og forkert elektrisk spænding. Når et koldt apparat tages ind i varmen dannes der kondens, som kan give fugtskader. Tænd derfor først apparatet, når det har samme temperatur som omgivelserne.
  • Fejl ved elektroniske apparater kan f.eks. skyldes husstøv, dyrehår, tobaksrøg, stegeos, eller sod fra stearinlys. Tænk derfor over, hvor du anvender og opbevarer dine apparater. Nogle, men ikke alle apparater, kan renses.

Hvis du får problemer med varen:

  • Oplever du problemer med varen, så kom ind med den og forklar os, hvad problemet er. Jo mere nøjagtigt du kan beskrive fejlen, des bedre kan vi hjælpe dig. Hvis varen er besværlig at transportere, kan du kontakte os pr. telefon, så vi kan aftale nærmere. Nogle problemer kan løses telefonisk, uden at vi ser varen.
  • Hvis der er tale om en periodisk fejl – altså en fejl, der ikke er der hele tiden, men opstår indimellem er det ikke sikkert at vores værksted kan finde den. I disse tilfælde er det ekstra vigtigt, at du grundigt beskriver fejlen og hvornår og i hvilke situationer, den opstår.
  • Før du kontakter os, kan det være en god idé at tjekke, at apparatet er korrekt tilsluttet.
  • Du har to års reklamationsret for bl.a. fabrikations-og materialefejl. Skulle du opdage en fejl på din vare, er det vigtigt, at du kommer med den hurtigst muligt, da det ellers kan være svært at afgøre, om problemet skyldes en oprindelig fejl, der er dækket af købelovens reklamationsret, eller om fejlen skyldes slid eller forkert anvendelse.
  • Viser det sig, at der er en oprindelig fejl ved varen, kan du vælge at få den repareret eller ombyttet til et tilsvarende produkt. Vi har ret til at reparere varen, hvis det er uforholdsmæssigt dyrere for os at ombytte den, og vi i øvrigt kan udføre reparationen inden rimelig tid (typisk ved hvidevarer).
  • Hvis det ikke lykkes for os at reparere fejlen første gang, kan vi i nogle tilfælde have ret til at forsøge at udbedre fejlen igen. Hvis det ikke kan lade sig gøre at udbedre fejlen inden rimelig tid, har du krav på at få pengene tilbage, et afslag i prisen eller at få varen ombyttet til en vare magen til den oprindeligt købte. 
  • Hvis det er klart, at du selv er skyld i fejlen, eller viser det sig, at der ingen fejl er, vil vi opkræve et rimeligt gebyr for at undersøge varen. Vi håber selvfølgelig ikke, at du får nogen problemer – men sker det, gør vi alt, hvad vi kan for at finde en løsning
  • Med ovenstående punkter har vi forsøgt i hovedtræk at forklare hvilke rettigheder du har efter købeloven

TILLYKKE med dit nye produkt. Vi håber, du bliver glad for din nyerhvervelse, og at varen lever op til dine forventninger.

 

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til Jens Lauritsen på elplus@elplus.gl. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

 

Center For Klageløsning

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsensvej 35
2500 Valby
www.forbrug.dk

Er du forbruger med bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -http://ec.europa.eu/odr

 

 Handelsbetingelserne er senest opdateret 12.10.2017