Biopejs

Hvorfor vælge en biopejs?

Biopejse er et perfekt alternativ til traditionelle brændeovne og pejse, da en biopejs ikke har brug for aftræk og det er derfor ikke nødvendigt med montering af en skorsten. 

Til biopejse benyttes bioethanol, som brænder rent. Det betyder at der ikke kommer røg eller sod fra biopejsen. Biopejsen udleder derfor kun varme, en smule vanddamp samt kuldioxid. Med dette in mente betyder det at du kan placere din biopejs overalt i din bolig, og vi fører endda også biopejse i forskellige størrelser og modeller, både til indbygning, væghængt, på gulvet og udendørs. 

Biopejse er et relativt nyt fænomen i Grønland, og hos Elplus ønsker vi derfor at du får det bedst mulige produkt med mest værdi for dig. Vi har stor faglighed inden for biopejse hvad enten du er førstegangskøber eller har erfaring med biopejse, og hjælper dig gerne, når beslutningen om biopejs skal tages. 

Hvor meget varmer en biopejs? 

En gennemsnitlig biopejs af bedre kvalitet har typisk en effekt mellem 2 - 3,5 kW. Det vil sige, at biopejsen kan opvarme et rum på mellem 20 - 50 m2. Du skal dog være opmærksom på, at det koster væsentlig mere at fyre med bioethanol i forhold til almindeligt brænde i en brændeovn. Derfor kan biopejse være en passende sekundær varmekilde, eller blot bruges til at skabe en god og spændende atmosfære i boligen. 

Soder en biopejs?

Vi sammenligner ofte vores biopejse med stearinlys, eftersom de har mange fælles træk; man kan have dem tændt i sin stue, sit soveværelse, køkken eller tilsvarende – helt uden behov for en skorsten. De forbruger begge to lidt ilt i rummet for at kunne brænde, og så giver de begge lidt varme (selvom en biopejs varmer mere, afhængigt af størrelsen). Der er dog et centralt punkt, hvorpå biopejsen adskiller sig fra stearinlys på: Hvor biopejse brænder rent og kun skaber varme, lidt vanddamp og kuldioxid, viser undersøgelser lavet i 2016 og 2017 at stearinlys har værre effekt på indeklimaet end forventet, fordi stearinlysene skaber ganske små sodpartikler, som sætter sig i vægge, i lofter og hænger i luften, hvorfra de indåndes. En mindre biopejs kan derfor være en spændende og flot erstatning for stearinlys i hjemmet, da forbrændingen ikke udleder de samme sodpartikler som stearinlys. Bioethanol er en alkohol af vegetabilsk oprindelse og betragtes som en vedvarende energikilde, 100% økologisk, og miljømæssigt forsvarlig.

Du kan se vores store udvalg af vores kvalitets biopejse her.

 

In Same Category

Related by Tags

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december